Kingsday with Simba

Boeren, burgers en buitenlui,

Kingsday with Simba is wandelen met een gouden randje in een ‘oerend’ mooi stukje Nederland met grenzeloze vergezichten en een indrukwekkende, eeuwenoude historie.

Heerlijk onthaasten op de vrije Koningsdag samen met jouw viervoeter in een prachtig landelijk gelegen natuurgebied. En dit alles op nog geen twintig minuten rijden van Arnhem.

Door het glooiende, bosrijke landschap omringd door goudgele akkerranden en bloemrijke weiden waan je je even in het buitenland. In de zomer vindt je hier biologisch geteelde granen zoals haver, rogge, gerst en spelt. Samen met een speelse mix van blauwe korenbloemen en klaprozen ogen deze uitgestrekte akkers als één groot wild veldboeket. Ervaar de ambiance en ultieme rust die het platteland uitstraalt.

Statige heuvelbossen met behoorlijke hoogteverschillen, variërend van 26 tot 92 meter boven NAP, geven deze Simba trail een sportief karakter. De stuwwallen, zoals de heuvels ook wel worden genoemd, zijn zo’n 200.000 jaar geleden gevormd door gigantische ijsmassa’s die bergen grond en stenen voor zich uit stuwden.

De paden op de lanen in

Speciaal voor Kingsday with Simba zijn er twee wandellussen uitgezet waardoor deze outdoor activiteit heel goed te doen is voor de beginnende wandelvriend, jonge onervaren woefer of juist senior op vier pootjes maar hiernaast ook voldoende uitdaging brengt voor de doorgewinterde, lange afstandswandelaar met getrainde hond.

Het eerste deel van de route brengt de roedel onder andere langs één van de grootste kastelen van Nederland uit de 13e eeuw met hieraan grenzend het majestueuze parkbos waar je aan de horizon bij helder weer de kerktoren ziet van het Duitse plaatsje Elten. Ook wandelen we langs een wijngaard waar dé wijn van de regio wordt geteeld en maken we kennis met een oud vrouwtje die honderden jaren geleden in deze omgeving heeft geleefd en een wel heel bijzonder verhaal met zich meedraagt.

Tijdens de extra, tweede lus balanceren we op de grens tussen Nederland en ons buurland Duitsland, bewandelen we een echte smokkelroute en hiken we langs én door loopgraven uit de eerste wereldoorlog. Als absolute kroon op de oranje taart wordt je getrakteerd op een spectaculair uitzicht bovenop een 21 meter hoge uitkijktoren welke is gebouwd op een bergtop van maar liefst 83 meter hoog.

Beide lussen brengen je langs bergtoppen met elk een eigen specifieke naam en wetenswaardigheden welke op een leuke, interactieve manier zijn terug te vinden met behulp van je smartphone.

Optioneel kun je op eigen gelegenheid een bezoekje brengen aan de oudste Torenmolen van Europa.

Uiteraard ontbreekt een traditionele Koningsdag lekkernij onderweg niet aan het programma voor alle deelnemers.

Kies ook jij er dit jaar voor om Koningsdag lekker actief buiten te vieren samen met een gezellige Simba roedel?

Aanmelden kan via: info@simbasadventures.nl o.v.v. 'Kingsday with Simba’

Vermeld hierin de volgende gegevens:

Naam deelnemer(s)
Geboortedatum deelnemer(s)
Mobiele tel.nr.: deelnemer(s)

Naam hond(en)
Ras hond(en)
Geboortedatum hond(en)
Geslacht hond(en)

BOEK NU

Om alvast een goede indruk te kunnen krijgen van deze wandeling nodigen we je graag uit om eens een kijkje te nemen in ons online fotoalbum:

FOTO'S KINGSDAY WITH SIMBA

Wandel ook jij gezellig mee?

Simba's eerst volgende Kingsday with Simba vindt plaats op:

Zaterdag 27 april 2024 (nog 15 plekjes beschikbaar)

De inschrijvingskosten zijn € 29,50 per persoon.

Inclusief:
Avontuurlijke trail verdeeld in twee wandellussen (route 1 circa 10 km, route 1 & 2 circa 18 km) begeleid door 1-2 gidsen van Simba’s Adventures Dogwalks, een leuke fotoreportage van de dag en heel veel fun in een PAWsome gezelschap.​

Kingsday with Simba is ook terug te vinden op Facebook waar alle laatste updates over het weekend worden geplaatst:

KINGSDAY WITH SIMBA OP FACEBOOK

Deze wandeling wordt gesponsord door Farm Food Hondenvoeding.

Onze gidsen zijn opgeleid aan de Martin Gaus Academie waarbij vakgebieden als rassenkennis, roedelgedrag én EHBO voor honden zijn behandeld. Tevens bezitten zij een officieel Europees erkend certificaat voor EHBO Outdoor welke is verstrekt door het EHBO College te Amersfoort.

 

Simba's Nieuwsbrief

Meld je aan voor Simba's nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. € 5,00.
Aanmelden
© 2015 - 2024 Simba's Adventures | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel