Simba's Happy Valentine

Happy Valentine neemt je mee, terug in de tijd. De 19e eeuw om precies te zijn, waarbij we diverse landgoederen gaan bezoeken met wel heel speciale highlights…

De trail start vlakbij het voormalige landhuis van de familie van Eck die tot 1936 eigenaar was van Mariëndaal, een landgoed waar ons avontuur allemaal begint. Al snel bereiken we, na een korte boswandeling, een juweeltje wat centraal staat in dit liefdesconcept, ‘De Groene Bedstee’. Dit is een beukenhaag van maar liefst een halve kilometer lang die in 1865 is aangelegd in opdracht van de familie van Eck. Middenin deze ‘bedstee’ staat een Lindeboom die symbool staat voor de liefde. Geliefden konden, en kunnen tot op de dag van vandaag, eronder op een bankje zitten.

Langzaam aan klimmen we naar een niveau van 75 meter boven NAP. De Tafellaan, zoals dit hoogste punt wordt genoemd, maakt onderdeel uit van de Arnhemse stuwwal en is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd. Vanaf dit punt heb je een prachtig overzicht op de vallei vanwaar we enkele momenten daarvoor nog stijgend omhoog liepen. De naam ‘Tafellaan’ is ontleend aan de stenen tafel die hier staat. Het tafelblad is een beschadigde grafzerk, afkomstig van het vroegere klooster Mariënborn. De kelkafbeelding op de zerk geeft aan dat het om een priestergraf gaat.

We vervolgen onze weg langs idyllische boerderijen, statige bomenlanen met beuken van wel 30 tot 40 meter hoog maar ook uitgestrekte  graslanden. In de bossen van Warnsborn wandelen we langs een ijskelder waar vroeger, toen er nog geen koelingsapparatuur bestond, natuurijs uit de winter werd opgeslagen. Hiermee werden in de zomer voedsel en dranken gekoeld. Tegenwoordig doet de ijskelder vooral dienst als winterverblijf van verschillende soorten vleermuizen.

Om het ultieme Valentijns gevoel compleet te maken kunnen uiteraard pittoreske waterpartijen en bruggetjes niet ontbreken aan de route. Vooral het Japanse Lariksbos van landgoed Vijverberg wordt gekenmerkt door fotogenieke sprengen met kleine watervalletjes welke ooit zijn gegraven door de kloosterlingen van Mariënborn.

Na afloop van de wandeling is er voor de liefhebbers aansluitend een high tea in Hoeve Klein Mariëndaal, een eeuwen oude boerderij die werkgelegenheid aanbiedt aan mensen die begeleiding nodig hebben.

Maar al veel te veel gezegd over deze romantische trail. Beleven is altijd leuker dan slechts erover lezen. Dus meld je snel aan samen met je partner, of juist als vrijgezel samen met je forever furry friend op vier pootjes.

Aanmelden kan via: info@simbasadventures.nl o.v.v. Simba's ‘Happy Valentine’

Vermeld hierin de volgende gegevens:

Naam deelnemer(s)
Geboortedatum deelnemer(s)
Mobiele tel.nr.: deelnemer(s)

Naam hond(en)
Ras hond(en)
Geboortedatum hond(en)
Geslacht hond(en)

BOEK NU

Om alvast een goede indruk te kunnen krijgen van deze wandeling nodigen we je graag uit om eens een kijkje te nemen in ons online fotoalbum:

FOTO'S HAPPY VALENTINE 2021

FOTO'S HAPPY VALENTINE 2020

FOTO'S HAPPY VALENTINE 2019

FOTO'S HAPPY VALENTINE 2018

FOTO'S HAPPY VALENTINE 2017

Wandel ook jij gezellig mee?

Simba's eerst volgende Happy Valentine vindt plaats op:

Zondag 11 februari 2024 (nog 15 plekjes beschikbaar)

De inschrijvingskosten zijn € 45,00 per persoon.

Inclusief:

Avontuurlijke trail van circa 12 km begeleid door 1-2 gids(-en) van Simba’s Adventures Dogwalks, een leuke fotoreportage van de dag en heel veel fun in een PAWsome gezelschap.​

Verder zijn bij dit arrangement inbegrepen:

Volledig verzorgde boeren hightea

Happy Valentine is ook terug te vinden op Facebook waar alle laatste updates over de dag worden geplaatst:

HAPPY VALENTINE OP FACEBOOK

Deze wandeling wordt gesponsord door Farm Food Hondenvoeding. 

Onze gidsen zijn opgeleid aan de Martin Gaus Academie waarbij vakgebieden als rassenkennis, roedelgedrag én EHBO voor honden zijn behandeld. Tevens bezitten zij een officieel Europees erkend certificaat voor EHBO Outdoor welke is verstrekt door het EHBO College te Amersfoort.

 

Simba's Nieuwsbrief

Meld je aan voor Simba's nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. € 5,00.
Aanmelden
© 2015 - 2024 Simba's Adventures | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel