Simba's Candle Light Walk for WWF

Simba’s Candle Light Walk is een benefiet wandeling van Simba’s Adventures, georganiseerd voor het Wereld Natuur Fonds tijdens de wereldwijde campagne Earth Hour.

Deze bijzondere avondwandeling loopt dwars door het Kralingse Bos van Rotterdam waar wordt gestart aan de waterlijn van de welbekende gelijknamige ‘plas’. Hier hopen we de skyline van de havenstad hopelijk voor een groot deel “zwart” te zien worden.

Tientallen lampionnetjes, waarvan elke deelnemer er één krijgt, verlichten het pad en zorgen zo voor een vrolijk, bijna sprookjesachtige geheel. Ook de hond kan uiteraard zijn of haar steentje bijdragen door bijvoorbeeld een halsband te dragen met LED verlichting.

Met of zonder trouwe viervoeter. Iedereen wie de natuur een warm hart toedraagt is welkom met deze wandeling.

Avontuur in het donker                                                                                                                                                              

Halverwege een spannende trail van circa 7 km is er een korte pauze bij een echte boshut waar er, naar wens, warme chocolade melk kan worden gedronken bij brandend kaarslicht én...is er een heel speciaal akoestisch en intiem optreden waarbij Earth Song van Michael Jackson ten gehore wordt gebracht!

Wat is Earth Hour?                                                                                                                                                                                      

Earth Hour is de grootste internationale  campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Elk jaar eind maart is Earth Hour het uur waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt. Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. En meer specifiek over de rol van klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur.

WWF en Earth Hour                                                                                                                                                                              

Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur.

Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. Er zal op grote schaal overgeschakeld moeten worden op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moet ontbossing worden aangepakt. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Verantwoord bosbeheer is één van de oplossingen waar WWF voor strijd.

En...het begint bij onszelf. Als we ons allemaal daarvan bewust zijn, geven we samen de aarde door! Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.

Als vrijwilligster van regioteam Rotterdam en Drechtsteden wil daarom ik, Angelique, samen met mijn Simba een mooie avondwandeling organiseren in het teken van Earth Hour.

Aanmelden kan via: info@simbasadventures.nl o.v.v. Simba's 'Candle Light Walk'

Vermeld hierin de volgende gegevens:

Naam deelnemer(s)
Geboortedatum deelnemer(s)
Mobiele tel.nr.: deelnemer(s)

Naam hond(en)
Ras hond(en)
Geboortedatum hond(en)
Geslacht hond(en)

ÁANMELDEN

Om alvast een goede indruk te kunnen krijgen van deze bijzondere avond nodigen we je graag uit om eens een kijkje te nemen in ons online fotoalbum:

FOTO’S CANDLE LIGHT 2016

FOTO’S CANDLE LIGHT 2017

FOTO’S CANDLE LIGHT 2018

Wandel ook jij gezellig mee voor het goede doel?

De inschrijvingskosten zijn € 12,50 per persoon waarvan € 5,00 rechtstreeks wordt gedoneerd aan het Wereld Natuur Fonds.

​​Inclusief:

Avontuurlijke trail van circa 7,5 km begeleid door 2-5 gidsen van Simba’s Adventures Dogwalks, een leuke fotoreportage van de avond en heel veel fun in een te gek gezelschap. Ook ontvangt elke deelnemer een lampion voor een lichtje onderweg.

Wil je extra doneren aan WWF? Dat kan tot uiterlijk 19 maart aanstaande via onderstaand rekeningnummer:

Simba's Adventures te Dordrecht

​NL26 INGB 0007 0361 26

​​Graag onder vermelding van 'CANDLE LIGHT EXTRA'

​Simba's Adventures telt dit dan op bij het uiteindelijke totaalbedrag wat is binnengekomen aan donaties rondom Simba's Candle Light Walk 2018 en stort dit in de week van Earth Hour naar het Wereld Natuur Fond Nederland.

Candle Light is ook terug te vinden op Facebook waar alle laatste updates over de dag worden geplaatst:

CANDLE LIGHT OP FACEBOOK

Deze wandeling wordt gesponsord door Farm Food Hondenvoeding en Piura Skincare.

Onze gidsen zijn opgeleid aan de Martin Gaus Academie waarbij vakgebieden als rassenkennis, roedelgedrag én EHBO voor honden zijn behandeld. Tevens bezitten zij een officieel Europees erkend certificaat voor EHBO Outdoor welke is verstrekt door het EHBO College te Amersfoort.

 

Simba's Nieuwsbrief

Meld je aan voor Simba's nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. € 5,00.
Aanmelden
© 2015 - 2024 Simba's Adventures | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel